Henry Lee

Oppsummering av Henry Lee sin historie om Chantry:

Formelt dannet av hermetikere i 1435, mage av de var utbrytere fra et annet chantry. Formålet var å utforske, samt å å utvikle, ivareta og spre hermetisk magi.

Knyttet til seg allierte og vokste. I 1450 tok det formelt navn og annonserte seg for omverdenen. Bygget mye makt under Rosenes Krig og deres innflytelse begynte å strekke seg utover Europa. Særlig fant de allierte i Frankrike, der de også begynte å knytte bånd til choristere.

Dannet formelt hus utenfor Novioun, nær Crécy skogen i 1508, og i det som skulle bli det moderne Tyskland i 1535. Det var i 1516 at de oppdaget at noden i Frankrike (en brønn) hadde forbindelser til et forlatt horizonrealm.

Den britiske borgerkrigen (1642-1651) traff dem hardt, da deres allierte og de havnet på Cromwell sin fiendeliste. De ble drevet fra England til eksil i Frankrike og flyttet chantryet dit. De formet da en allianse med choristere, som fra den tid har vært medlemmer av chantryet.

Når england igjen fikk konge returnerte de til landet, men de hadde mistet mye i krigene, både av byggninger, eiendommer og politisk støtte.

Den første cabalen besøkte amerika i 1608, lokket av den nye verdenen og historien om den fortapte kolonien. De returnerte til Europa i 1612. To returnerte til den nye verden rett før borgerkrigen, og ble værende der igjennom hele krigen. Med så mye tapt i England var det vanskelig å allokere ressurer de ba om for å sikre et permanent fothold der, men klok av skade ble en «ambassade» skapt der, og de to ble værende. Når England tok New Amsterdam i 1664, ble det bestemt at chantryet skulle skaffe seg eiendom der og opprettholde en permanent bosetning der. Denne vokste med årene og flere magikere enten reiste dit eller ble rekrutert der. I denne perioden begynte flere medlemmer å komme fra andre tradisjoner enn den hermetiske og Celestial Chorus.

På begynnelsen av 1600 tallet formaliserte de en samarbeidsallianse med to andre chantryer angående realmet, fikk det til å vokse og sikre det som et permanent realm. I 1628 ble horizon realmet formelt et Hermetic College of Magic, med formål om å utdanne magikere for å på den måte vinne Ascension War.

Den nye verden «fløyen» av chantryet måtte konkurere om ressurser og posisjon med de hermetikerene som bare ønsket å fokusere på Horizon realmet.

Da revousjonskrigen med frankrike brøt ut i 1791 falt skillelinjer mellom tradisjonene og order of reason langs krigslinjene. Tradisjonene hadde innflytelse over det britiske monarkiet, teknokratene revolusjonstyrkene. Chantrye tapte alt de hadde i Frankrike, inkludert noden. En ny bølge av magikere advokerte for å flytte til New York, mange reiste dit og deres interesser (som hadde vokst i årene der borte) ble prioritert mer. Teknokratene sikrer seg mer makt i engelske parlimentet. Håp om å returnere til Frankrike etter freden i Amiens blir knust i 1803 når krigen bryter ut på nytt. New York blir offisielt hovedsete for chantryet i 1804.

Årene som følger er Chantryet, klok av skadet, opptatt med å øke sin makt i USA. Spesielt var behovet for flere noder stort, da horizon realmet måtte sikres. Gjennom oppdagelsestokt, forskning og vanskelige riter, oppdager og sikrer de noder i den nye verden. Med hovedvekt av akademikere, trente de hjelp av erfarne villmarksmenn og eventyrere.

I 1809 får chantryet en ny node i Kentucky. 1819 blir euthanatos med kallenavnet Harmonica nevnt for første gang. 1825 overtar en node i Tennessee. I 1834 tar de over en node en i Dakota.
Under borgerkrigen i USA mister chantryet kontroll over noden i Tennessee. De mast kontroll over noden i Dakota i Sioux krigen i 1862, men gjenntok kontroll i 1863 ved hjelp av Harmonica og noen av hans hjelpere.

I 1866 forlater magiker Lt. John Dunbar, som i flere år var forsvunnet i villmarken i Sør Dakota og antatt drept, chantryet i protest mot politikken som blir ført.

1871 Harmoica blir drept, chantryet har ikke etter dette noe formell kontakt med Euthanatos magikere.

1910 noden i Kentucky blir tatt av Teknokratiet.

1925 fra dette året og framover fokuseres mer og mer av chantryet sin tid og ressurser på New York og realmet.

1939-45. Chantryet holder hodet lavt under krigen.

1965 magiker Phillip Strode blir kjent skyldig i drapet på magiker og chantry broder James Lafontaine. Orginalt blir Gilgul krevd, men det ender med forvisning av Strode.

1976 Henry Lee dør.

Henry Lee

Mage: Dark Materials Tbird